Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 1 Głosów - 5 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mychartsowy Top Akurat
Sundrajta Offline
Stały bywalec

Liczba postów: 8 625
RE: Mychartsowy Top Akurat
Akurat fajnie słucha się takiej muzyki, Icon_wink klimaty regałowego ska, są nie do końca moje, ale i tutaj znajduję coś dla siebie.
Dotąd znałem ze dwie trzy piosenki, jednak wśród pozostałych także znajduję parę perełek. Jutro jeszcze odsłucham finał i mam nadzieję, że zdążę z wysłaniem PW.

"Pisanie na temat muzyki jest jak tańczenie na temat architektury" [Frank Zappa]
Dzisiaj 02:53 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Cytowanie selektywne Odpowiedz cytując ten post
thestranglers Offline
Moderator

Liczba postów: 35 103
Zgłoszone utwory:

Droga długa jest
Do prostego człowieka
Rezonuję
Hahahaczyk (Dyskoteka gra)
Zgaś moje oczy
Tylko najwięksi
Na huśtawki
Jak zioła
Fantasmagorie
Żółty wróbel
Scena po scenie
O dziewiątce
Lubię mówić z tobą
Telewizja 2012
Wiej Ska
Język ciała
Nie fikam
Godowy majowy
Espania (Jem pomarańcze)
Przed Snem - Słoiczek Tiananmen
Jeden człowiek to jeden sens
Nuta o ptakach
Roman i Julia
Słowa mają mnie
Zapamiętanka
Tak zwyczajnie
Piekarnik
Kochana kochana kochana
Pa pa pa...
Kiedy wrócę tu
Czy to już
Deszcz łzy i owoce
Jestem tym
Życie jak zwierciadełko
Jak Bruno Shulz
Łyżeczka

Plejka na YouTube
https://youtube.com/playlist?list=PLF3jD...q957Q7WvWb

Głosujecie na swoje Top 10 systemem eurowizyjnym 12-10-08-07-06-05-04-03-02-01 do mnie na PW do do godziny 19:00. Można zagłosować nawet tylko na jeden utwór (otrzymuje on wtedy najniższą notę). Za swoje głosy otrzymacie po dwa punkty w programie lojalnościowym.

Zagłosowali:

gioconda2
Dyfeomorfizm
kajman
deFranco
Gary
ku3a
neon.ka
bear
Yacy
meni

obserw99
youdah4me
thestranglers
adameria
wojtek
stokrotka
Dzisiaj 06:03 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Cytowanie selektywne Odpowiedz cytując ten post
barb42 Offline
Stały bywalec

Liczba postów: 984
Dziesiątka i nawet poczekalnia, lubię takie teksty, z muzyką różnie, ale dobrze się słuchało.

Giocondo, jeszcze raz dziękuję za plejkę!
Dzisiaj 08:22 AM
kajman Online
Stały bywalec

Liczba postów: 50 843
Teraz będzie podsumowanie 20 topów czy kolejny top?
Dzisiaj 09:17 AM
neo01 Offline
Stały bywalec

Liczba postów: 14 712
Teraz to już podsumowania muszą być.
Dzisiaj 10:37 AM
Miszon Offline
Stały bywalec

Liczba postów: 16 052
Jeszcze historyjka od mnie:

Otóż Akurat nie miał nadal żadnej piosenki na LPP3, ale po wydaniu płyty "Fantasmagorie" udało im się zagrać koncert w studiu Trójki (niestety, słaby bo Kłaptocz miał ewidentne kłopoty z gardłem - chrypa na maxa... poza tym koncert miał dziwnie zrealizowany dźwięk, jakoś tak przytłumiony, tłusty, zupełnie inny niż na płytach).
Ponieważ po wspominanym już przeze mnie koncercie i nabyciu dwóch pierwszych płyt, stałem się wielkim fanem zespołu, miałem też trzecią i czekałem, bez większych nadziei, na pojawienie się jakiejś propozycji w zestawie do głosowania na LPP3. Mijały kolejne single i nic. ALE - przecież reklamowali na antenie ten koncert! No to jakoś zaraz po koncercie napisałem maila do Niedźwiedzia, że przecież był koncert, zespół bardzo fajny, nigdy nic nie miał na Liście, a warto dać szansę i że wygląda na to, iż najnowszym singlem są "Tylko najwięksi".
Ku mojemu zadowoleniu - w następnym zestawie do głosowania ujrzałem Akurat! Icon_smile2
Tydzień później... skakałem z radości do góry na krześle i latałem po pokoju, bo ku mojemu zdumieniu i zadowoleniu piosenka zadebiutowała od razu na szczycie Poczekalni! Icon_smile
Potem niestety wiele nie zwojowała, o ile kojarzę było 3 razy 30.miejsce, ale mogę sobie gdzieś tam zapisać w osiągnięciach, że gdyby nie ja, to Akurat z Kłaptoczem na wokalu nigdy by nie pojawił się na Liście Icon_smile2 . Szkoda też, że to akurat ten kawałek był singlem, moim zdaniem "Fantasmagorie" czy drugi singiel z płyty (teraz już nie pamiętam jaki) osiągnęłyby większy sukces, druga dziesiątka mogłaby być (to był trzeci singiel). No ale i tak - miejsce 30 OK Icon_smile2 .

[Obrazek: jswidget.php?username=Miszon&num...gewidget=1]
Dzisiaj 10:38 AM
Sundrajta Offline
Stały bywalec

Liczba postów: 8 625
O proszę, jaka ciekawostka. Nie wiedziałem że tak długo ich nie było w Trójce?
A słuchając właśnie finałowej piętnastki jestem zachwycony ich repertuarem. A też zauważyłem, że w pierwszych piosenkach wokalista jest jakoś dziwnie dla mnie znany, a to przecież pan od Buldoga.
Na pewno będę wracał do tej kapeli, bo teraz ledwie liznąłem Akurat, a dotąd dziwnym trafem miałem o nich mylne mniemanie, że to jakaś awangarda, którą akurat nie zawsze trawię. Icon_lol
I właśnie wysłałem swój głos, chyba dosyć oczywisty.

"Pisanie na temat muzyki jest jak tańczenie na temat architektury" [Frank Zappa]
Dzisiaj 03:23 PM
Odpowiedz 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości