Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 2 Głosów - 2.5 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mychartsowy Top Nocnego Kochanka
gioconda2 Offline
Stały bywalec

Liczba postów: 1 959
RE: Mychartsowy Top Nocnego Kochanka
Icon_lolIcon_lolIcon_lol

Ona ma w ogóle fajne wypowiedzi. Ostatnio natknęłam się na wyznania o zdiagnozowanym u siebie w dojrzalym okresie życia ADHD, pragnieniu bycia badaczem mózgu ludzkiego i straconych latach na uganianiu się za chłopami, do czego gnało ją... ADHD Icon_lol
12.01.2026 10:52 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Cytowanie selektywne Odpowiedz cytując ten post
ku3a Offline
Administrator

Liczba postów: 20 167
gioconda2 napisał(a):straconych latach na uganianiu się za chłopami, do czego gnało ją... ADHD Icon_lol
Icon_lol
to teraz to się nazywa "ADHD"? Icon_lol
12.01.2026 10:57 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Cytowanie selektywne Odpowiedz cytując ten post
thestranglers Offline
Moderator

Liczba postów: 34 260
Babka z klasą.
12.01.2026 10:57 PM
Miszon Offline
Stały bywalec

Liczba postów: 14 873
(12.01.2026 09:15 PM)gioconda2 napisał(a):  Zadziwiająco dobrze radzi sobie poetycki "Romantyczny książę metalu". Na yt mignął mi ich występ na jakimś festynie rodzinnym. Biały dzień, rodziny z dziećmi. Repertuar aktualny na taką okoliczność Icon_wink
Taaak, to mi się tu kojarzy występ na jakimś festynie mojego zespołu z liceum (konkretniej: w Sielpi, dziś to podobno "świętokrzyska Ibiza" Icon_lol , wtedy dogorywający ośrodek nad zalewem, gdzie wszystko stało od komuny takie, jakie je komuna osierociła) . My tu gramy, nazwijmy to jakoś Icon_wink , poezję śpiewaną, a tu towarzystwo z piwem i raczej takie, co by wolało disco polo.
Ale gwiazdą wieczoru był właśnie Big Cyc - pod sceną zaczęły hasać dzieci tych panów od piw, zespół gra "załóż gumę na instrument", a dzieciak obok mnie pyta się mamy: "mamo, o co chodzi w tym refrenie?" Icon_biggrin3
Dodam, że zespół zaczął od ciekawej wypowiedzi, dobrze obrazującej to, co mówiłem wcześniej o to, jak tam wszystko wyglądało: "widzimy, że tutejszy sprzęt pochodzi z epoki kamienia łupanego, ale spróbujemy jakoś dla państwa zagrać" Icon_smile2
(mieli tam takie wtyki do kolumn, które były w kształcie "(", kojarzę że już na końcu lat '90 standardem były w kształcie piątki takiej jak na kościach do grania, my korzystaliśmy normalnie z jacków, jak zwykli współcześni ludzie Icon_wink ).

[Obrazek: jswidget.php?username=Miszon&num...gewidget=1]
13.01.2026 12:07 AM
adameria Offline
Stały bywalec

Liczba postów: 2 792
MILF nie mógł być moim nr 1, bo ja od dawna jestem "zdrajcą metalu",
a właściwie to nigdy nim nie byłem. Icon_wink2 To już prędzej "zdrajcą punka".
Bardziej poważnie, jest po prostu kilka lepszych piosenek, moim zdaniem.

Wyniki mnie cieszą, przecież wygrał mój nr 2!!!

Choć za nisko "Dariusz", który uważam, że utwór wręcz kultowy.
Zdziwiło mnie też, że w zestawie nie było "Czarnej czerni".
Na tyle, na ile się znam...
13.01.2026 12:19 AM
ku3a Offline
Administrator

kilku innych też zabrakło. ale było źle Icon_wink2.
13.01.2026 12:25 AM
AKT! Offline
jegomość

Liczba postów: 25 810
gioconda2 napisał(a):Ostatnio natknęłam się na wyznania o zdiagnozowanym u siebie w dojrzalym okresie życia ADHD, pragnieniu bycia badaczem mózgu ludzkiego i straconych latach na uganianiu się za chłopami, do czego gnało ją... ADHD
nie musi tak być, ale może; chodzi o szukanie dopaminy, której potrzebuje mózg osoby z ADHD, a nowa relacja jest do pewnego momentu jej bogatym źródłem; to jest dość dobrze zbadany i opisany w psychiatrii case

— ——————
—— ——— ——————
————— ———————
————
— ————— — ——
———
13.01.2026 10:05 AM
gioconda2 Offline
Stały bywalec

Liczba postów: 1 959
AKT! napisał(a):chodzi o szukanie dopaminy,
Właśnie w ten sposób Anja to wyjaśnia. Linki do wywiadów z nią na ten temat wkleiłam do topu Closterkellera.
13.01.2026 11:10 AM
neon.ka Offline
Stały bywalec

Liczba postów: 1 430
Czytając wypowiedzi w tym wątku dowiedziałam się, że mam "kij w d...", ale zupełnie mi to nie przeszkadza. Icon_wink2 (niemniej nigdy w życiu nie napisałabym takiego komentarza, jaki wywołał tu to określenie... Icon_rolleyes )

(12.01.2026 08:06 PM)ku3a napisał(a):  wiem co by walczyło o zwycięstwo na jakimś potencjalnym forum NK, ale u nas?... Bezradny
Rozjechało się, czy wyszło podobnie? Icon_smile2

(12.01.2026 09:18 PM)kajman napisał(a):  U mnie dopiero pierwsze wspólne pięć. Z neon.ką.
Nietypowa sytuacja trzeba powiedzieć. Zwykle się rozmijamy.

(12.01.2026 09:24 PM)ku3a napisał(a):  jeszcze raz dzięki, że wzięłaś udział i solidnie podeszłaś do tematu Serce. mam nadzieję, że głosowałabyś nie tylko dlatego, żeby nie przerywać serii i nie tracić bonusowych punktów Icon_wink2.
Już pisałam wcześniej, że każdy top jest dla mnie okazją do poszerzenia horyzontów muzycznych, więc zawsze słucham wszystkiego i tu oczywiście też, choć należy przyznać, że nie było łatwo - i tym razem mniej muzycznie, a bardziej w związku ze słowami [ale to nic zaskakującego jeśli weźmie się pod uwagę, że swego czasu tworzyłam tu też swój "TeksTop"]. Icon_wink2

(13.01.2026 11:10 AM)gioconda2 napisał(a):  Linki do wywiadów z nią na ten temat wkleiłam do topu Closterkellera.
Chętnie posłucham tych fragmentów o ADHD. Fajnie, że to wrzuciłaś.

I wish I was special.
But I’m a creep.
I want You to notice
When I’m not around.
Wczoraj 10:14 PM
ku3a Offline
Administrator

neon.ka napisał(a):Rozjechało się, czy wyszło podobnie? Icon_smile2
myślałem, że może być bardziej rozjechane Icon_wink2.

na pewno "MILF" byłoby zdecydowanie niżej. "Daj mi siebie" raczej też. z kolej "Smoki i gołe baby" byłyby wyraźnie wyżej. "Tribjut" też wyżej. no i na pewno bardzo wysoko (niemal na pewno na podium) byłby "Minerał Fiutta", który u nas nie był nawet zgłoszony. niby sam mogłem go zgłosić, ale stałem przed dylematem czy zgłosić moje ulubione utwory, których jeszcze brakuje, czy te ważne dla ogółu fanów. wybrałem pierwsze. Minerał u mnie byłby w ostatniej dziesiątce. ale to jest absolutnie kultowy numer wśród fanów. od niego się wszystko zaczęło.
Wczoraj 11:51 PM
deFranco Offline
Stały bywalec

Liczba postów: 1 201
neon.ka napisał(a):każdy top jest dla mnie okazją do poszerzenia horyzontów muzycznych, więc zawsze słucham wszystkiego
I o to właśnie w tym chodzi. Przynajmniej też dla mnie.
Dzisiaj 12:03 AM
Odpowiedz 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości