neon.ka
Stały bywalec

Liczba postów: 1 415
|
RE: Mychartsowy Top Mortena Harketa
I wish I was special.
But I’m a creep.
I want You to notice
When I’m not around.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 28.10.2025 05:51 PM przez neon.ka.)
|
|
| 28.10.2025 05:48 PM |
|
obserw99
Stały bywalec

Liczba postów: 790
|
(20.10.2025 10:04 PM)neo01 napisał(a): Hmmm, to może być top z rekordowo niską liczbą propozycji, przynajmniej od dawna...
Dobrze, że się nie sprawdziło.
Bardzo dziękuję wszystkim za 39 propozycji do Topu Mortena.
(28.10.2025 10:46 PM)kajman napisał(a): No cóż, tak bywa, że pojawi się coś, co musi być w moim top 10 i trzeba zmienić głosy. No i mam teraz przedstawicieli pięciu płyt w top 10, a z tej jedynej, która się nie załapała żaden utwór nie trafił nawet do top 30. Straszna rzecz. A gdyby nie to, to byłoby całkiem całkiem.
Cieszę się, że znalazłeś przynajmniej 10 ciekawych utworów i …
(20.10.2025 10:03 PM)kajman napisał(a): Niemiła niespodzianka.
… zmieniłeś chociaż trochę zdanie co do tego (nieoczywistego) Topu.
Wstępnie układałem ulubione utwory raczej w j. angielskim z tym, że praktycznie nie słuchałem Mortena po norwesku. Po kolejnych przesłuchaniach wybranych przez Was utworów norweska fala jest coraz mocniejsza. Jak to się skończy teraz nie zdradzę.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 29.10.2025 02:52 PM przez obserw99.)
|
|
| 29.10.2025 01:42 PM |
|
AKT!
jegomość

Liczba postów: 25 611
|
zmierzyłem się z zestawem, ale niestety z solowym dorobkiem harketa mi kompletnie nie po drodze -- a-ha kompozycyjnie i estetycznie jest jednak na zupełnie innym poziomie, a jednocześnie robią użytek z największego atutu harketa -- wokalu; choć w zależności od numeru potrafi też dość mocno zawodzić, nawet na granicy fałszu; rozumiem, że częścią powabu jego solowej twórczości ma być pewna naturalność, natomiast niestety te numery zbyt często produkcyjnie odpływały w stronę generycznego adult contemporary, zbyt często brakowało mi jakiegoś emocjonalnego czy melodycznego punktu zaczepienia; dlatego ta jedna stricte popowa płyta "out of my hands" okazała się miłą odskocznią od reszty zestawu -- były tam też mniej strawne numery, ale sam początek płyty zabrzmiał mi naprawdę nieźle; natomiast nie odłożyłem sobie nic na stosik na później, podczas gdy przy okazji topu a-ha znalazłem takich numerów kilka; najwyraźniej nie jest to moja wrażliwość ani estetyka, mimo wszystko dziękuję, sam z własnej woli bym tu nie zabłądził
— ——————
—— ——— ——————
————— ———————
————
— ————— — ——
———
|
|
| 03.11.2025 04:47 PM |
|
thestranglers
Moderator

Liczba postów: 33 855
|
Zgłoszone utwory:
Lord
Wild Seed
Scared of Heights
Movies
Spanish Steps
Brother
There Is A Place
I'm the One
Natten
Los Angeles
Do You Remember Me?
Jungle of Beliefs
Tilbake til livet
Darkspace (You're With Me)
We'll Never Speak Again
Can't Take My Eyes Off You
Half in Love Half in Hate
Safe with Me
A Kind of Christmas Card
Jeg kjenner ingen fremtid
Burn Money Burn
Lightning
The Boy From Port Manteau
Heaven's Not for Saints (Let It Go)
Brodsky Tune
The One You Are
Should the Rain Fall
Oh What a Night
Can't Answer This
With You, With Me
Letter from Egypt
Taksameteret går
Keep the Sun Away
Den Fremmede
Anyone
Søndag Morgen
Himmelske Danser
When I Reached the Moon
Undecided
Głosujecie na swoje Top 10 systemem eurowizyjnym 12-10-08-07-06-05-04-03-02-01 do mnie na PW do środy 12 listopada, do godziny 19:00. Można zagłosować nawet tylko na jeden utwór (otrzymuje on wtedy najniższą notę). Za swoje głosy otrzymacie po dwa punkty w programie lojalnościowym.
brak:
Heaven's Not for Saints (Let It Go) https://www.youtube.com/watch?v=UIv33F7KoPM
Zagłosowali:
obserw99
deFranco
kajman
thestranglers
ku3a
Yacy
AKT!
Sundrajta
|