Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
LXII Krajowy Festiwal Piosenki Polskiej w Opolu
Miszon Offline
Stały bywalec

Liczba postów: 15 557
RE: LXII Krajowy Festiwal Piosenki Polskiej w Opolu
Hah, ale Bovska nie startowała w debiutach Icon_wink .

A że Żak wygra nagrodę publiczności (główna to Iwanek), to w życiu bym nie pomyślał. Jakiś taki kawałek dobry na wesela wydaje mi się Icon_razz .
Dziwnie trochę wyglądało wręczanie przez Kosiarkiewicz nagrody Bovskiej, raz że to trochę jakby wręczała samej sobie sprzed lat Icon_wink , dwa że była chyba jej podopieczną, w sensie że coś jej dawniej produkowała/pisała. W ogóle myślałem, że Bovska wygra, ale wysłuchałem wcześniej tych Premier i szczerze mówiąc to Debiuty miały wyższy poziom.
A koncert Superjedynkowy całkiem dobry, chociaż Doda nie bardzo tam pasowała, nie to pokolenie przecież.

[Obrazek: jswidget.php?username=Miszon&num...gewidget=1]
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14.06.2025 12:09 AM przez Miszon.)
14.06.2025 12:09 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Cytowanie selektywne Odpowiedz cytując ten post
Yacy Offline
Super Moderator

Liczba postów: 19 476
Facebook Last.fm
A gdzie ja napisałem o Debiutach? Icon_wink2
Wczoraj nie oglądałem. Dzisiaj i jak tylko pojawiła się 4 to sms poszedł. Icon_smile2

.
KN:"Nic nie jest wieczne... może ta sytuacja też nie.
<OBY>"

cytat nieaktualny - szukam lepszego Icon_razz
14.06.2025 01:59 AM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Cytowanie selektywne Odpowiedz cytując ten post
Miszon Offline
Stały bywalec

(13.06.2025 08:56 PM)Yacy napisał(a):  A w tym roku nawet smsa wysłałem. na mój były nr 1. Icon_smile2
Użyłeś czasu przeszłego, więc myślałem że wysłałeś, a chyba nie mogłeś wysłać na konkurs, który dopiero będzie.

Hah, ale dopiero teraz widzę że to było już w trakcie trwania kolejnego konkursu. Icon_razz

[Obrazek: jswidget.php?username=Miszon&amp;num...gewidget=1]
14.06.2025 08:21 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Cytowanie selektywne Odpowiedz cytując ten post
Miszon Offline
Stały bywalec

Nie wiem jak koncerty wczoraj, kabarety były dobre tylko w momentach, gdy odgrywano skecze Tyma (widziałem z 45 minut).
Ale dziś benefis Cygana świetny. Nie wiem, czy to kwestia osobowości autora i jego umiejętności barwnego opowiadania, czy po prostu piosenek, ale krótko mówiąc: jest moc.

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15.06.2025 09:42 PM przez Miszon.)
15.06.2025 09:42 PM
Miszon Offline
Stały bywalec

Koncert pamięci Trzcińskiego z kolei zaskoczył odwagą w graniu niekoniecznie łatwych numerów.
Ale i tak pani Prońko rozwaliła konkurencję - ciary!

PS. Ralph Kamiński zaskakujący, również w wyglądzie, poznałem tylko po wokalu. I, mimo wszystko, jego interpretacja Geppert dała radę.

16.06.2025 09:04 AM
neo01 Online
Stały bywalec

Liczba postów: 14 257
W sobotę bardzo fajny koncert prywatkowy, bawiliśmy się świetnie z rodzinką (prowadzenie Michała Sikorskiego znanego z "1670" top Icon_smile), za to Kabareton to jakieś nieporozumienie (zobaczę jeszcze z odtworzenia te skecze Tyma, bo pierwsze pół godziny, które widziałem to jakaś tragedia Icon_rolleyes).

A wczoraj rzeczywiście koncert im Jacka Icon_wink rewelacyjny - zarówno prowadzenie (ogranie nieobecności Rynkowskiego, włączenie publiki), jak i wykonania - top! Na "Dumce..." normalnie miałem ciary - jak to się stało, że zmarnowaliśmy takie niesamowite wokalne talenty (w przypadku Miecza nie do końca, ale jednak pozostaje spory niedosyt) Icon_rolleyes
Co do drugiego koncertu to widziałem tylko początek, ale już Prońko z Borysowiczem pokazali, że powinno być dobrze, więc też na pewno nadrobię Icon_smile

Czyli jednak można zrobić jeszcze fajny festiwal Icon_smile
16.06.2025 09:46 AM
Miszon Offline
Stały bywalec

Tak, mimo że to nie było najlepsze wykonanie Dumki, jakie widziałem w Opolu/Sopocie, to i tak po prostu słuchaliśmy z zapartym tchem.
PS. Skecz Tyma wykonali Ani Mru Mru, był jakiś jeden który był napisany, ale nie wykonywany, był też ten z lekarzem i pacjentką, niestety nie wiem, kto wykonał.

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 16.06.2025 10:16 AM przez Miszon.)
16.06.2025 10:14 AM
bear Offline
Stały bywalec

Liczba postów: 4 010
neo01 napisał(a):ogranie nieobecności Rynkowskiego, włączenie publiki)
właśnie czytam, że wypadek nie wydarzył się przypadkiem...
1,6 promila...Icon_rolleyes

Oglądałem tylko koncert Cygana i zgadzam się, był świetny.
Pyszną anegdotę o nim opowiedział niedawno Piotr Wołosik w podcaście Ofensywni. Nie do końca wiadomo z jakich powodów Jacek Cygan znalazł się w delegacji na mecz AJ Auxerre - Amica Wronki. Po meczu wszyscy zasiedli do biesiady, a Cygan niewiele mówił, siedział że swoim kajecikiem i co jakiś czas odchodził na bok, by coś w nim zapisać. Zrobiło się niezręcznie i wszyscy przy stole mówili coraz mniej żeby przypadkiem nie trafić do jego piosenek.
16.06.2025 04:24 PM
Miszon Offline
Stały bywalec

1,6 promila i w drogę z Brodnicy do Opola?!

I czy to przypadkiem nie jest już recydywa??

16.06.2025 09:42 PM
thestranglers Offline
Moderator

Liczba postów: 34 667
Najbardziej zatrważające jest, że to była dwunasta w południe.
16.06.2025 10:32 PM
bear Offline
Stały bywalec

Liczba postów: 4 010
Do tego zbiegł z miejsca kolizji, rozpoznał go świadek, policja zatrzymała go w domu, gdy już spał.
Mógł mieć w momencie wypadku więcej i była już tendencja spadkowa, mógł też mieć mniej, a po powrocie do domu poprawić, bo "wypijmy za błędy".

Alkoholicy w pewnym stadium tak mają, że nawet mogą mieć przekonanie, że są czyści, zachowywać się normalnie, otoczenie też tego może nie być w stanie wyłapać, bo w stanie ciągłego upojenia funkcjonują w miarę normalnie.
Durczok miał 2,5 i pewnie dojechałby znad morza na Śląsk, gdyby nie remont autostrady za Piotrkowem i najechanie na pachołek który uderzył w inny samochód, co mogło się zdarzyć każdemu. Znam sprawę jego zatrzymania z trzeciej ręki i policjanci byli w szoku, myśleli że zepsuł im się alkomat, kompletnie nie było po nim nic widać.

Najważniejsze w tym wszystkim, że nikomu nic się nie stało.
16.06.2025 11:00 PM
neo01 Online
Stały bywalec

Liczba postów: 14 257
Raczej koło 9 rano (wtedy Jacek Cygan się o tym dowiedział), czyli jeszcze z poprzedniego dnia.
No, grubo Icon_confused Dobrze, że tylko tak się to skończyło, masakra!
16.06.2025 11:02 PM
Odpowiedz