Miszon
Stały bywalec

Liczba postów: 13 667
|
RE: Mychartsowy Top Raz, Dwa, Trzy
AKT! napisał(a):Taj Jak Mowi Pismo Swiete"? "Moglbyc Temu Zparzeczyc"? WHAT THE ACTUAL F*CK?

Faktycznie totalna granda!
AKT! napisał(a):swoją drogą jestem na piątym numerze i jak dotąd wszystkie kapitalne! te płyty z coverami miały lepsze i gorsze momenty, więc absolutnie nie byłem przygotowany, że ten album to może być sztos, a wszystko na to wskazuje
hehe, miło że tak się miło zaskoczyłeś. Tak, to jest chyba ich opus magnum bym rzekł. A na żywo to w ogóle świetnie to brzmiało (miałem nagrany na kasecie taki koncert w Trójce, gdzie grali tę płytę, trochę z Osieckiej i parę największych hitów i katowałem tę kasetę ostro, bo wyszło moim zdaniem ich najlepsze "wydawnictwo" z tego.
|
|
14.04.2025 02:05 PM |
|
AKT!
jegomość

Liczba postów: 25 318
|
to faktycznie najlepszy top od dłuższego czasu, co trochę mnie zaskoczyło, bo nie było mi nigdy szczególnie po drodze z raz dwa trzy; a okazało się, że na ich płytach sprzed osieckiej z lat 90. jest sporo dobrego; o "trudno" już pisałem -- tak jak ten album zdominował propozycje (nieznacznie, ale jednak), podobnie zdominował moje odsłuchy i głosy -- trochę też dlatego, że te koncertówki z coverami były tylko ok -- bardziej spodobał mi się album z młynarskim, może dlatego, że zachowano męską perspektywę i nic mi nie zgrzyta interpretacyjnie, ale też raczej do tych wersji nie będę wracał, skoro mam oryginalne, a młynarski interpretacyjnie był mocny i nie musiał ogrywać swoich numerów wydumanymi aranżami (które są kunsztowne, ale czasem trochę wchodzą między usta a brzeg pucharu); ogólnie bardzo miło mi się słuchało i płyt, i propozycji
— ——————
—— ——— ——————
————— ———————
————
— ————— — ——
———
|
|
Dzisiaj 05:23 PM |
|
Sundrajta
Stały bywalec

Liczba postów: 8 419
|
Miszon napisał(a):Faktycznie totalna granda!
I dlatego w wyszukiwarce często mi pokazywało, że nie ma danego utworu! Dopiero jak wchodziłem na płytę, to widziałem że jest, tylko z pokręconym tytułem.
AKT! napisał(a):swoją drogą jestem na piątym numerze i jak dotąd wszystkie kapitalne! te płyty z coverami miały lepsze i gorsze momenty, więc absolutnie nie byłem przygotowany, że ten album to może być sztos, a wszystko na to wskazuje
Jak to tak miałem gdy zacząłem słuchać zestawu do głosowania.  Nawet niektórym piosenkom, trochę na siłę obniżałem noty, bo przecież wszystkim nie dam w okolicach ósemki (u mnie to jest wysoko), bo za dużo piosenek przeszłoby do drugiej rundy.
I wsłuchując się dokładniej (niż zwykle) w ich twórczość, co ciekawe najczęściej to właśnie wokalista Adam Nowak okazywał się najsłabszym ogniwem wykonania (ale na szczęście nie zawsze, więc są bardzo chlubne wyjątki).
"Pisanie na temat muzyki jest jak tańczenie na temat architektury" [Frank Zappa]
|
|
Dzisiaj 06:04 PM |
|