Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 1 Głosów - 5 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mychartsowy Top Raz, Dwa, Trzy
Sundrajta Offline
Stały bywalec

Liczba postów: 8 419
RE: Mychartsowy Top Raz, Dwa, Trzy
barb42 napisał(a):Bardzo Ci dziękuję, chętnie skorzystam.
Proszę bardzo.
barb42 napisał(a):Jeszcze proszę pogodę zamówić i to już pełnia szczęścia.
Podobno ma być dużo słońca i nawet ciepła w Wielkim Tygodniu, a na same święta, więcej opadów? Icon_rolleyes

"Pisanie na temat muzyki jest jak tańczenie na temat architektury" [Frank Zappa]
08.04.2025 11:54 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Cytowanie selektywne Odpowiedz cytując ten post
AKT! Offline
jegomość

Liczba postów: 25 318
słucham sobie na spotifaju płyty "trudno nie wierzyć w nic" i ktoś kto z ramienia 4evermusic przepisywał tytuły utworów, powinien co najmniej wystosować oficjalne przeprosiny do narodu polskiego, brak polskich znaków i każdy wyraz tytułu wielką literą to czasem przykry standard, ale te literówki? "Taj Jak Mowi Pismo Swiete"? "Moglbyc Temu Zparzeczyc"? WHAT THE ACTUAL F*CK?

swoją drogą jestem na piątym numerze i jak dotąd wszystkie kapitalne! te płyty z coverami miały lepsze i gorsze momenty, więc absolutnie nie byłem przygotowany, że ten album to może być sztos, a wszystko na to wskazuje Serce

— ——————
—— ——— ——————
————— ———————
————
— ————— — ——
———
14.04.2025 11:54 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Cytowanie selektywne Odpowiedz cytując ten post
kajman Offline
Stały bywalec

Liczba postów: 45 341
AKT! napisał(a):ten album to może być sztos
Mi z kolei ten album średnio pasuje. Te z coverami brzmią mi lepiej.
14.04.2025 12:00 PM
Miszon Online
Stały bywalec

Liczba postów: 13 667
AKT! napisał(a):Taj Jak Mowi Pismo Swiete"? "Moglbyc Temu Zparzeczyc"? WHAT THE ACTUAL F*CK?
Icon_eek Icon_eek
Faktycznie totalna granda!
AKT! napisał(a):swoją drogą jestem na piątym numerze i jak dotąd wszystkie kapitalne! te płyty z coverami miały lepsze i gorsze momenty, więc absolutnie nie byłem przygotowany, że ten album to może być sztos, a wszystko na to wskazuje
hehe, miło że tak się miło zaskoczyłeś. Tak, to jest chyba ich opus magnum bym rzekł. A na żywo to w ogóle świetnie to brzmiało (miałem nagrany na kasecie taki koncert w Trójce, gdzie grali tę płytę, trochę z Osieckiej i parę największych hitów i katowałem tę kasetę ostro, bo wyszło moim zdaniem ich najlepsze "wydawnictwo" z tego.

[Obrazek: jswidget.php?username=Miszon&num...gewidget=1]
14.04.2025 02:05 PM
neo01 Offline
Stały bywalec

Liczba postów: 12 110
kajman napisał(a):Mi z kolei ten album średnio pasuje. Te z coverami brzmią mi lepiej.
Ja mam podobnie. Ten album trochę za bardzo "dydaktyczny" jak dla mnie.
A ponadto mój sąsiad z akademika swego czasu strasznie "mordował" tę płytę i dlatego jak słyszę "Nazywaj rzeczy po imieniu" czy "Tak mówi Pismo" to mam lekkie odruchy Icon_wink
14.04.2025 03:10 PM
miszony Offline
Dużo pisze

Liczba postów: 660
Dziś zagłosowałem. Przynajmniej z 10 utworów powinno być u mnie na 1 miejscu i żałuję, że nie mogę na więcej zagłosować.
14.04.2025 09:05 PM
kajman Offline
Stały bywalec

Liczba postów: 45 341
Aż tak dobrej opinii nie mam, chociaż to jeden z lepszych ostatnio topów.
14.04.2025 10:55 PM
AKT! Offline
jegomość

Liczba postów: 25 318
to faktycznie najlepszy top od dłuższego czasu, co trochę mnie zaskoczyło, bo nie było mi nigdy szczególnie po drodze z raz dwa trzy; a okazało się, że na ich płytach sprzed osieckiej z lat 90. jest sporo dobrego; o "trudno" już pisałem -- tak jak ten album zdominował propozycje (nieznacznie, ale jednak), podobnie zdominował moje odsłuchy i głosy -- trochę też dlatego, że te koncertówki z coverami były tylko ok -- bardziej spodobał mi się album z młynarskim, może dlatego, że zachowano męską perspektywę i nic mi nie zgrzyta interpretacyjnie, ale też raczej do tych wersji nie będę wracał, skoro mam oryginalne, a młynarski interpretacyjnie był mocny i nie musiał ogrywać swoich numerów wydumanymi aranżami (które są kunsztowne, ale czasem trochę wchodzą między usta a brzeg pucharu); ogólnie bardzo miło mi się słuchało i płyt, i propozycji

— ——————
—— ——— ——————
————— ———————
————
— ————— — ——
———
Dzisiaj 05:23 PM
thestranglers Offline
Moderator

Liczba postów: 32 953
Zgłoszone utwory:

Oczy tej małej
W wielkim mieście
Jeśli coś się dzieje ze mną (Czekam i wiem)
Pod niebem
Czarna Inez
Nikt nikogo (I tak warto żyć)
Jutro możemy być szczęśliwi
Jeszcze w zielone gramy
Trudno nie wierzyć w nic
Czy te oczy mogą kłamać
Idź swoją drogą
Miasteczko Bełz
To znak
I tylko to wiem
Mam imię, nazwisko i pracę
Bynajmniej
Już
Talerzyk
Prawie
Nazywaj rzeczy po imieniu
Tak mówi Pismo
Zgodnie z planem (Może świt błyśnie)
Z uśmiechem dziecka kamień
Ballada dla Okruszka
Dalej niż sięga myśl
Amulet
Nim wstanie dzień
Piosenka starych kochanków
Wielka woda
Nie tylko dla Ciebie
Skąd przybywasz
Proszę mych słów
Przez próg
Nie pal
Absolutnie
Nie będziemy
Jestem tylko przechodniem
Przetrwamy
Oto papieros w dłoni
Ona idzie
Idę przed siebie
Tylko we mgle błądzi człowiek
Jego gest, jego wzrok, jego imię

Głosujecie na swoje Top 10 systemem eurowizyjnym 12-10-08-07-06-05-04-03-02-01 do mnie na PW do środy 23 kwietnia, do godziny 19:00. Można zagłosować nawet tylko na jeden utwór (otrzymuje on wtedy najniższą notę). Za swoje głosy otrzymacie po dwa punkty w programie lojalnościowym.

Zagłosowali:

deFranco
kajman
bear
wojtek
neon.ka
meni
thestranglers
ku3a
miszony
rafalowski

AKT!
Dzisiaj 05:42 PM
Sundrajta Offline
Stały bywalec

Liczba postów: 8 419
Miszon napisał(a):Faktycznie totalna granda!
I dlatego w wyszukiwarce często mi pokazywało, że nie ma danego utworu! Dopiero jak wchodziłem na płytę, to widziałem że jest, tylko z pokręconym tytułem.Icon_twisted
AKT! napisał(a):swoją drogą jestem na piątym numerze i jak dotąd wszystkie kapitalne! te płyty z coverami miały lepsze i gorsze momenty, więc absolutnie nie byłem przygotowany, że ten album to może być sztos, a wszystko na to wskazuje
Jak to tak miałem gdy zacząłem słuchać zestawu do głosowania. Icon_lol Nawet niektórym piosenkom, trochę na siłę obniżałem noty, bo przecież wszystkim nie dam w okolicach ósemki (u mnie to jest wysoko), bo za dużo piosenek przeszłoby do drugiej rundy.
I wsłuchując się dokładniej (niż zwykle) w ich twórczość, co ciekawe najczęściej to właśnie wokalista Adam Nowak okazywał się najsłabszym ogniwem wykonania (ale na szczęście nie zawsze, więc są bardzo chlubne wyjątki).

"Pisanie na temat muzyki jest jak tańczenie na temat architektury" [Frank Zappa]
Dzisiaj 06:04 PM
Odpowiedz 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości