Sundrajta
Stały bywalec
Liczba postów: 8 355
|
RE: Mycharts Classic Top 20 - Notowanie 471
santosz napisał(a):zaskakująco wysokie miejsce Pain of Salvation, zespołu który lubię i cenię, przy czym Yellow Raven to chyba najgorszy utwór jaki od nich kojarzę, skąd w ogóle taka popularność Ravena? ktoś to kiedyś grał, promował? na liście było?
Ja np. kojarzę nazwę zespołu, ale żebym miał wymienić jakieś ich konkretne przeboje to nie! A ten kawałek dopiero tutaj poznałem, a że mnie mnie zauroczył, bo idealnie trafił w mój gust, w kategorii takich rockowych ballad, to jest bardzo wysoko, bo niektóre inne mi się przejadły (u mnie niemal co tydzień są spore rotacje w dziesiątce).
"Pisanie na temat muzyki jest jak tańczenie na temat architektury" [Frank Zappa]
|
|
15.09.2024 11:22 PM |
|
Aro
Stały bywalec
Liczba postów: 5 086
|
RE: Mycharts Classic Top 20 - Notowanie 471
santosz napisał(a):Yellow Raven to chyba najgorszy utwór jaki od nich kojarzę,
akurat to niech ich kawałek, tylko rewelacyjna przeróbka średniego utworu Scorpionsów z 1976.
wszystko z YR zaczęło się w tym miejscu:
https://www.mycharts.pl/showthread.php?tid=6523
a później jak to bywało z innymi perełkami z neta rozchodziło się po innych listach.
No a gdyby przypomnieć sobie zupełne lub prawie początki na mychartsie czy sebastosie to inne świetne utwory można dopasować sobie bez zastanowienia do poszczególnych osób.
Przynajmniej jak tak mam. I tak pamiętam.
A z tych najbardziej ulubionych to gdy słyszę: M.I.A. to jest to ku3a, The Funeral - Yacy, Za przełęczą - bear, To co nienazwane - kajman, Formicary - p.u.r.h., This I Love - Gary, The Great Work - Adameks, Nie zabijaj - Sebastian, Oko Dybuka - Miszon (choć ten utwór to chyba z NL tu do nas trafił). itd.itp...
|
|
21.09.2024 04:56 PM |
|