Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Linkin Park z nową wokalistką
neo01 Offline
Stały bywalec

Liczba postów: 11 082
Linkin Park z nową wokalistką
Przedwczoraj odbył się koncert zespołu w formie livestream.
Chestera zastąpiła Emily Armstrong. Jest też nowy perkusista.
Moim zdaniem wyszło super...

WOLNE MEDIA!!!
07.09.2024 09:46 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Cytowanie selektywne Odpowiedz cytując ten post
santosz Offline
Stały bywalec

Liczba postów: 1 211
RE: Linkin Park z nową wokalistką
nowa wokalistka, muzycznie stara bida, ciągle to taki disco polo metal
za to wokalistka to dla mnie miła niespodzianka, kojarzę typiarę z zespołu Dead Sara, miałem jakieś dwa lata temu fazę na kiilka ich piosenek, np. na tę https://www.youtube.com/watch?v=vKLhILz_nBg a takie Lover Stay Wild to już dla mnie była topka roku jeśli chodzi o piosenki https://www.youtube.com/watch?v=4rJoASWKJUw

Karpie zjem!
07.09.2024 02:06 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Cytowanie selektywne Odpowiedz cytując ten post
neo01 Offline
Stały bywalec

santosz napisał(a):disco polo metal
No wiesz? Icon_rolleyes
To się nazywa nu metal, oczywiście wychodzą też poza tą stylistykę, ale żadnego disco, a już na pewno polo tam nie słyszę.
santosz napisał(a):kojarzę typiarę z zespołu Dead Sara
Właśnie zastanawiałem się skąd się wzięła. Nazwę grupy kojarzę, ale na ten moment nic poza tym.

WOLNE MEDIA!!!
07.09.2024 02:31 PM
santosz Offline
Stały bywalec

Liczba postów: 1 211
dla mnie cały czas to takie umpa umpa (piszę o tym nowym singlu)
już się powtarzam, ale dla mnie nu metal to przede wszystkim Deftones, Korn, Limp Bizjit no i pewnie inni wykonawcy, ale LP jakoś nigdy nie brzmieli mi nu metalowo, no może ich wczesne utwory ok, trochę tak, ale nigdy mnie LP jakoś nie bawili

Karpie zjem!
07.09.2024 02:58 PM
Adam1992 Offline
Stały bywalec

Liczba postów: 851
No nie oszukujmy się, że Linkin Park z Chesterem w składzie to też było coś oryginalnego i niepowtarzalnego.

Na dwóch pierwszych płytach obracali się wokół tych samych oklepanych schematów co Korn, Limp Bizkit czy właśnie Deftones, ale robili to bardzo przebojowo stąd ten gigantyczny sukces "Hybrid Theory".
07.09.2024 07:09 PM
neo01 Offline
Stały bywalec

No nie, akurat porównania do Korna czy Deftones zupełnie nietrafione, przecież to zupełnie inna stylistyka. LB też raczej proste granie, tutaj jednak trochę bardziej panowie kombinowali. Szczególnie oczywiście od trzeciej płyty (choć na drugiej, choćby w bonusach pojawiały się przebłyski) - i może to się oczywiście podobać lub nie, ale przynajmniej nie można im zarzucić, że zjadali własny muzyczny ogon, co się chyba jednak przytrafiło tamtym wykonawcom.
Ja ich pokochałem słysząc "One Step Closer" w Vivie, potem był rewelacyjny "Crawling", co tylko wzmocniło moje zainteresowanie. Może nie cała "HT" była tak świetna, ale już "Meteora" to był naprawdę świetny (przynajmniej jak na tamte czasy) krążek.
A np. Deftones posłuchałem paru kawałków, na chwilę się wkręciłem, ale to było jednak za monotonne. LB w sumie podobnie, poza ówczesnymi singlami raczej nic specjalnego, a za Kornem nigdy nie przepadałem...

WOLNE MEDIA!!!
07.09.2024 10:30 PM
EVENo Offline
Byda rzygoł

Liczba postów: 8 069
Od śmierci Chestera wielokrotnie rozkminiałem kto mógłby go zastąpić i zawsze mi wychodziło, że nie może to być jedna osoba. Kobieta, owszem, ale taka z... kobiecym głosem. Aksamitnym można by rzec. Taki wokal idealnie sprawowałby się w delikatnej aranżacji, piosenkach pokroju Leave Out All The Rest. No i jest ta druga strona Linkin Park, ta głośna, agresywna. No i z całym szacunkiem, ale jeśli ta laska ma robić i jedno i drugie, to się raczej nie uda. Starali się znaleźć złoty środek w jednej osobie, ale do zastąpienia Chestera u szczytu formy to nie wystarczy. Ale trzymam kciuki za Zeldan Park w formie koncertowej.

No właśnie, tylko koncertowej, bo w formie nagrywania nowych rzeczy od razu pokazali, że nie mają pomysłu. Singiel, który mi ostatnio Spotify podrzucił brzmi w refrenie kropka w kropkę jak Final Masquerade, a całość ogólnie robi na mnie takie samo wrażenie, co ta znienawidzona przeze mnie płyta, z której Final Masquerade pochodzi. Znaczy no, słucham tego pierwszy raz, a już doskonale wiem, co się wydarzy.

Radio Epsilon
13.09.2024 11:56 AM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Cytowanie selektywne Odpowiedz cytując ten post
neo01 Offline
Stały bywalec

A mnie się ten nowy singiel całkiem podoba, wpada w ucho ten refren, nawet sobie nucę czasem.
A to, że to wszystko już było i jest trochę efektem przemielenia części dotychczasowej twórczości, to inna sprawa.
W każdym razie cieszę się, że grają dalej, a damski wokal to jednak wartość dodana. I nie wyobrażam sobie dwóch wokalistów. Chester był kimś zupełnie wyjątkowym, nie da się go zastąpić i chyba nikt nie ma takich ambicji. To nowa odsłona trochę w starym stylu. Ja bym dał im szansę...

WOLNE MEDIA!!!
13.09.2024 02:33 PM
EVENo Offline
Byda rzygoł

Liczba postów: 8 069
neo01 napisał(a):wpada w ucho ten refren
A to akurat nie dziwne, dziesięć lat temu też wpadał w ucho.

Radio Epsilon
13.09.2024 03:14 PM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Cytowanie selektywne Odpowiedz cytując ten post
neo01 Offline
Stały bywalec

Może, ale jakoś go słabo zapamiętałem. Choć kojarzę, że może być podobny. Ale jakoś mi to mało przeszkadza Icon_wink

WOLNE MEDIA!!!
13.09.2024 03:50 PM
Odpowiedz