Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 2 Głosów - 5 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mychartsowy Top Luxtorpedy
thestranglers Offline
Moderator

Liczba postów: 31 855
RE: Mychartsowy Top Luxtorpedy
Sundrajta napisał(a):A jednak się zgraliśmy (bo już się bałem), ponieważ u mnie pięć piosenek pochodzi z płyty "Anno Domini MMXX", a u Ciebie cztery.
no to ja też tu należę, i w czym, Giocondo, myliłem się? Icon_wink
03.09.2024 06:02 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Cytowanie selektywne Odpowiedz cytując ten post
gioconda2 Offline
Stały bywalec

Liczba postów: 1 290
thestranglers napisał(a):w czym, Giocondo, myliłem się?
Nie, nie myliłeś się. Trochę zwątpiłeś po pochwaleniu przeze mnie szczytowych trójek barb42 i meni, bo każde z nich miało tylko po 1 utworze z "Anki". Moje 4 były niżej, do czego i później doszedłeś. U meni spodobała mi się wysoka pozycja Celu (bo to bardzo dobry utwór, ale przy znakomitej konkurencji nie mogłam dać go wyżej) i (wiadomo) Autystyczny na szczycie.
U barb42 spodobała mi się wysoka pozycja Ekoplanu (najbardziej do mnie trafiający utwór z płyty i Silnejliny, która dopiero po topie na forum LP3 zaczęła dla mnie istnieć. Podobnie rosnąć zaczęła wartość bardzo dojrzałej płyty "Anno Domini MMXX". Rozumiem (teraz) dlaczego tam wówczas wygrała. Wcześniej świętością były dla mnie dwie pierwsze płyty.
I co do Sundrajty miałam przekonanie, że 5/10 pochodzi właśnie z płyty "Anno Domini MMXX". Twoich wyborów nie byłam pewna, ale cieszę się że tworzymy Płytowy Team Icon_cool Icon_smile. A z utworami, to Autystyczny Team wskazał adameria, dodałabym tam Miszona. Za 10 pkt., ale na szczycieIcon_idea.
03.09.2024 06:48 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Cytowanie selektywne Odpowiedz cytując ten post
adameria Offline
Stały bywalec

Liczba postów: 2 562
Oczywiście, że jeszcze Miszon.
Przepraszam Miszona, że Go nie wymieniłem.
04.09.2024 10:07 PM
Miszon Offline
Stały bywalec

Liczba postów: 12 486
Nie ma sprawy, zresztą dla mnie Lux skończyli się na Autystycznym Icon_wink .

Przesadzam.

Bo była jeszcze Mambałaga.
Icon_lol

Żarcik jakby co, proszę się nie gniewać Icon_razz .

[Obrazek: jswidget.php?username=Miszon&num...gewidget=1]
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04.09.2024 10:17 PM przez Miszon.)
04.09.2024 10:17 PM
adameria Offline
Stały bywalec

Miszon, plisss, ten wątek czyta... zespół. Icon_exclaim Wiem to na 100%.
Myślałem, że trochę przestałeś być luxtorpedowym dyletantem. Żarcik, proszę się nie gniewać. Icon_wink
04.09.2024 10:28 PM
Miszon Offline
Stały bywalec

No ale napisałem, że żarcik, nie? Icon_wink

Ja ogólnie bardzo ich szanuję, ale wolę inne projekty, w których się Litza udzielał, najbardziej chyba Kazik na Żywo. Tutaj być może zadziałało to, że zaczęli wydawać masę materiału w krótkim czasie (szacun za pracowitość swoją drogą), a dodatkowo ja już wtedy się przerzucać zacząłem z takiej ostrej muzy na lżejsze klimaty, a takie bardziej punkowe to w sumie nigdy mi jakoś nie leżały za bardzo.
Czyli nie jest tu jak w wyliczance: 'kocha, lubi, szanuje...", tylko dziwne połączenie "szanuje, ale nie lubi", chociaż to też źle powiedziane, bo nic nie odrzucam, ale w sumie sam z siebie "dla przyjemności" to raczej nic poza kilkoma tymi mniej niż 10 numerami nie posłucham. I na pewno nie więcej niż 2 naraz. Arkę Noego zapewne chętniej odpalę Icon_wink .

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04.09.2024 10:40 PM przez Miszon.)
04.09.2024 10:38 PM
adameria Offline
Stały bywalec

Czyli trochę przestałeś. Trochę.
A ja, wyobraź sobie, że dokładnie dzięki Twojej pewnej autorskiej audycji w pewnym internetowym radio,
to było w epoce kamienia łupanego, nawróciłem się na... Flapjacka.
04.09.2024 11:04 PM
Miszon Offline
Stały bywalec

Tak, pisałeś już o tym Flapjacku, pamiętam o tym, miło mi niezmiennie.

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04.09.2024 11:17 PM przez Miszon.)
04.09.2024 11:10 PM
Sundrajta Online
Stały bywalec

Liczba postów: 8 300
Miszon napisał(a):Bo była jeszcze Mambałaga.
No właśnie dostrzegłem tu podobną energię jak w "Autystycznym", tylko taki bardziej przygładzony, choć także punkowy duch z niej przebija i dlatego u mnie dopiero pod koniec drugiej dziesiątki. Icon_wink
adameria napisał(a):Miszon, plisss, ten wątek czyta... zespół. Wiem to na 100%.
O to trzeba się zachowywać, byle jak ale jednak trzymać przynajmniej ich poziomu tekstów. Icon_cool

"Pisanie na temat muzyki jest jak tańczenie na temat architektury" [Frank Zappa]
05.09.2024 01:50 AM
Miszon Offline
Stały bywalec

Mnie stać jedynie na teksty na poziomie nieco lepszym niż Sanah Icon_wink
.

05.09.2024 07:33 AM
neo01 Offline
Stały bywalec

Liczba postów: 10 949
adameria napisał(a):Miszon, plisss, ten wątek czyta... zespół.
O, super wiadomość Icon_smile
Pozdrawiamy! Icon_wink Icon_biggrin

WOLNE MEDIA!!!
05.09.2024 09:30 AM
Odpowiedz 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości