Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 3 Głosów - 4.33 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mychartsowy Top Luxtorpedy
thestranglers Offline
Moderator

Liczba postów: 31 996
Mychartsowy Top Luxtorpedy
Od teraz do czwartku 22 sierpnia zgłaszamy tu do dwóch utworów ww. podmiotu. Osoba zgłaszająca podmiot do trzech. Raz zgłoszonego tytułu nie zmieniamy. Za ''pozamacierzystą'' działalność uznaje się tylko tzw. featuring. Za akces dostaniecie dwa punkty w PLMT.
11.08.2024 09:43 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Cytowanie selektywne Odpowiedz cytując ten post
thestranglers Offline
Moderator

RE: Mychartsowy Top Luxtorpedy
Autystyczny
11.08.2024 09:45 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Cytowanie selektywne Odpowiedz cytując ten post
barb42 Offline
Dużo pisze

Liczba postów: 488
Wilki dwa
11.08.2024 09:47 PM
stokrotka Offline
Stały bywalec

Liczba postów: 1 014
Nie znam nic, zgłaszam więc szybko:
Siódme
11.08.2024 09:47 PM
gioconda2 Offline
Stały bywalec

Liczba postów: 1 327
Kocham Pana, Panie Sundrajto!
Hymn
a drugą propozycję później zgłoszę
11.08.2024 09:54 PM
kajman Offline
Stały bywalec

Liczba postów: 42 939
Jeden z moich ulubionych utworów został zgłoszony więc zgłaszam drugi, ale może później coś jeszcze dorzucę:
Raus
11.08.2024 09:57 PM
Lilian Offline
Stały bywalec

Liczba postów: 2 948
44 dni

"Lubię chleb,więc sobie zjem.
I po brzuchu się poklepię." [K. Nosowska]
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11.08.2024 10:04 PM przez Lilian.)
11.08.2024 10:03 PM
ku3a Offline
Administrator

Liczba postów: 19 253
co za fantastyczny top teraz! Icon_biggrin3
dzięki, Sundrajto! Icon_smile2
ja z propozycjami poczekam Icon_smile2.
11.08.2024 10:06 PM
thestranglers Offline
Moderator

I teraz oficjalnie poproszę kajmana raz jeszcze w tym roku o zbieranie nagrań.
11.08.2024 10:08 PM
Lilian Offline
Stały bywalec

Liczba postów: 2 948
(11.08.2024 10:06 PM)ku3a napisał(a):  co za fantastyczny top teraz! Icon_biggrin3
dzięki, Sundrajto! Icon_smile2
przyznaję, że wybór Sundrajty też mi się podoba Icon_smile

"Lubię chleb,więc sobie zjem.
I po brzuchu się poklepię." [K. Nosowska]
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11.08.2024 10:13 PM przez Lilian.)
11.08.2024 10:12 PM
Yacy Offline
Super Moderator

Liczba postów: 18 390
Facebook Last.fm
Sęk
Imago

.
KN:"Nic nie jest wieczne... może ta sytuacja też nie.
<OBY>"
11.08.2024 11:01 PM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Cytowanie selektywne Odpowiedz cytując ten post
Miszon Offline
Stały bywalec

Liczba postów: 12 637
Mambałaga

[Obrazek: jswidget.php?username=Miszon&amp;num...gewidget=1]
12.08.2024 12:03 AM
Sundrajta Offline
Stały bywalec

Liczba postów: 8 325
gioconda2 napisał(a):Kocham Pana, Panie Sundrajto!
Dziękuję z całego serca. Icon_cool
Wybrałem ich, bo nie mogłem odżałować, że przegapiłem top na forum Trójki, bo gdybym tam zdążył, to tu bym zgłosił kogoś innego. Icon_wink
Jednakże nie topować jednej z moich ulubionych kapel w Polsce byłoby grzechem. I chociaż wiem, że w grze o wygraną będą liczyć się w praktyce dwie piosenki, jedna którą uwielbiam, a druga której już nie koniecznie zaliczam do ich panteonu, to jestem gotów podjąć to ryzyko. Zresztą z biegiem lat oswoiłem się z tym że "Autystyczny" to jedna z najważniejszych piosenek Luxtorpedy. Icon_idea
ku3a napisał(a):co za fantastyczny top teraz!
dzięki, Sundrajto!
ja z propozycjami poczekam
Dzięki, ja też jeszcze poczekam z moimi propozycjami, a widzę że już te najważniejsze są. Muza

"Pisanie na temat muzyki jest jak tańczenie na temat architektury" [Frank Zappa]
12.08.2024 12:08 AM
kajman Offline
Stały bywalec

Cieszy mnie ten top znacznie bardziej niż poprzedni, bo zespół lubię, chociaż do mojej ścisłej czołówki nie należy. Przy czym jednego utworu wyjątkowo nie lubię, a pewnie on wygra.
12.08.2024 09:11 AM
AKT! Offline
jegomość

Liczba postów: 24 967
Niezalogowany

— ——————
—— ——— ——————
————— ———————
————
— ————— — ——
———
12.08.2024 09:56 AM
Miszon Offline
Stały bywalec

Liczba postów: 12 637
Poprzedni Top dużo bardziej mi pasował. Ich doceniam, ale nie lubię słuchać, jeden-dwa kawałki przesłucham i potem się już męczę.

[Obrazek: jswidget.php?username=Miszon&amp;num...gewidget=1]
12.08.2024 01:32 PM
adameria Offline
Stały bywalec

Liczba postów: 2 576
Sundrajcie dziękuję za wybór, a Lilian za informację.
Oczywiście cieszy mnie bardzo ten Top.

Ja również sobie poczekam chwilkę...
Pozwolę sobie jednak na listę podpowiedzi z krótkim uzasadnieniem... która może być wydłużona później.
Utwory, nie wiem czy najlepsze, bo to się okaże, ale na pewno charakterystyczne dla zespołu.
Przynajmniej mnie się tak wydaje...
Od zera - nie chcę się zakładać, ale nie wiem czy nie od tego utworu zaczęli grać krótki koncert jako support KNŻ w Krakowie w 2011 roku,
W ciemności - bardzo ważny utwór dla Litzy, co niejednokrotnie podkreślał na koncertach,
3000 świń - tekst z podtekstem,
Za wolność - dzięki temu utworowi Hans dołączył do składu, o Powstaniu Wielkopolskim,
7 razy - utwór mocno doceniany przez fanów, zwłaszcza w pierwszych latach działalności,
Mowa trawa - tekst z podtekstem jeszcze bardziej, muzyka o zabarwieniu "slejera",
Gimli - oprócz obecności na LP3, wyróżnia się teledyskiem, do którego animacje zrobiła fanka z LuxForum,
Gdzie Ty jesteś? - cover Luxtorpedy, bo oryginałem był utwór Pięć Dwa,
J.U.Z.U.T.N.U.K.U. - refren i jeszcze raz refren, bardziej pośrednio, ale bezpośrednio już się nie da,
Pusta studnia - znów warto zwrócić uwagę na teledysk, Pola Jędryczka, która grała główną rolę jest już na drugim brzegu tęczy,
Nieobecny nieznajomy - właściwie wszyscy muzycy zespołu w jakiejś mierze opowiadają tutaj o relacji ze swoimi ojcami,
Shoah - mocny utwór z mocnym tekstem, no i wiem, że istotny dla zespołu,
Zerwali sieć - według LuxForum swego czasu to najgorszy utwór Luxtorpedy,
Silnalina - jeśli już ktoś miał ściągać od kogoś tę "gitarkę", to prędzej Coldplay od Luxtorpedy, a nie odwrotnie (mogę zaświadczyć!),
na dodatek ręce mojej córki z nitkami w "teledysku",
Bonędza City - Piotr Fonczewski gościnnie, zanim to się stało modne Icon_wink2,
Cel - ważny tekst, ważny utwór, szkoda, że nie ma teledysku, na koncertach do dzisiaj wywoływany przez publikę,
Na czworakach - rok 1984, 2020, a może 2084?
Matarapatytaparatam - anagram w tytule, jako "instrumental" od 2020 roku to mój dzwonek w telefonie i nadal tego nie zmieniłem (sorry za taką prywatę),
Hydra - pierwszy singiel z ostatniej płyty, trzeba odnotować, że okupował długo LPT (ale dla mnie osobiście nie wiem czy to jest powodem do chwały czy nie)
Krew z krwi - chyba ulubiony utwór zespołu z ostatniej płyty, bo często pojawia się na koncertach do dzisiaj,
Przygotuj się na najlepsze - niejako "tytułowa" piosenka ostatniej płyty, teledysk... warto zobaczyć.

Powyżej to nie jest "the best of", tylko gdyby ktoś kazał mi wybrać najbardziej charakterystyczne utwory, to oprócz wyżej zaproponowanych, gdzie obecność każdego mnie cieszy, wymieniłbym taką listę.
Ba, mógłbym jeszcze wymieniać i wymieniać, ale wiadomo, że ja nie jestem obiektywny, choćbym nie wiem jak się starał.
Wasze propozycje mogą być przecież całkiem inne... ale może ten opis do czegoś się przyda.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12.08.2024 04:19 PM przez adameria.)
12.08.2024 04:14 PM
barb42 Offline
Dużo pisze

Liczba postów: 488
(12.08.2024 04:14 PM)adameria napisał(a):  Oczywiście cieszy mnie bardzo ten Top.

Wasze propozycje mogą być przecież całkiem inne... ale może ten opis do czegoś się przyda.
Czytam Luxtorpeda i myślę adameria! Pozdrawiam serdecznie korzystając z okazji.
Z Twoich propozycji wybieram drugie zgłoszenie:

Silnalina
12.08.2024 04:36 PM
kajman Offline
Stały bywalec

Na razie wygląda to kiepsko, bo z mojego top 20 zgłoszono tylko dwa utwory, z czego jeden ja zgłosiłem. Z kolei w propozycjach adamerii są tylko trzy utwory z mojego top 20. Czyli z mojego punktu widzenia braków jest mnóstwo, a takim największym i najbardziej oczywistym dla mnie jest
Pies Darwina.
No i przypomniałem sobie, że jest drugi utwór, którego totalnie nie trawię i oczywiście został już zgłoszony.
12.08.2024 04:50 PM
gioconda2 Offline
Stały bywalec

Liczba postów: 1 327
barb42 napisał(a):Czytam Luxtorpeda i myślę adameria!
Ja też. I czułam, że ktoś doniesie Icon_wink
barb42 napisał(a):wybieram
Silnalina
Bardzo dobry wybór! Icon_smile
Do listy przygotowanej przez adamerię dorzucam poniższe możliwości:

Za wolność
Hołd
Trafiony zatopiony
Tajne znaki
MYWASWYNAS

Widzę, że wielu z nas jeszcze czeka, bo mamy do dyspozycji tylko 2 głosy, a tu tyle dobrego. Trochę skrócę kolejkę braków i zgłaszam:

Ekoplan
12.08.2024 05:18 PM
Odpowiedz 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości