Yacy napisał(a):Zamrażanie polegałoby na:
1. powstaje nowy dział nad "innymi listami" - "listy zamrożone",
2. jeśli przez 3 miesiące [około] nie ma nowych notowań, lista jest przenoszona w całości do zamrażarki,
3. użytkownik "X" decyduje się ponownie postować listę. Trzy nowe notowania i lista wraca na swoje miejsce,
5. aby wszystko odbyło się fair-play, po tych 3 miesiącach użytkownik dostaje informację na pw o zbliżającym się zamrożeniu. Po tygodniu następuje zamrożenie. Oczywiście jeśli użytkownik odpowie na pw i zapostuje listę, zamrożenia nie będzie 
6. procedura zamrażania zostaje wszczęta "na wniosek" któregokolwiek z użytkowników. [nie ma możliwości aby automat wysyłał informację na pw, a Admin Junior - który będzie zajmował się zamrażaniem - może tego nie wychwycić 
Do uwag to ja jestem pierwszy, więc pozwolę sobie na kilka.
1. Ja jestem jak najbardziej za tym, bo wygodniej będzie mi się wtedy pracować nad podsumowaniami list, a teraz "zagracają" one Listy poszczególnych użytkowników.
2. Nie podoba mi się określenie około. Powinno być to określone precyzyjnie. Ja byłbym za określeniem 4 miesiące (niżej podam dlaczego).
3. Mimo wszystko uważam, że mamy do czynienia z poważnymi ludźmi. W związku z tym po zapostowaniu jednej listy powinien powrócić na swoje miejsce (chociaż myślę, że w przypadku bardzo długiej przerwy - rok czy dwa powinien spaść na koniec kolejki).
5. Całkowicie się zgadzam z tym, że powiadomienie musi być (z dokładną informacją), ale uważam, że czas przeznaczony na zapostowanie kolejnej listy jest za krótki. Miesiąc byłby odpowiedni (zawsze może być na urlopie, chory itp.). Stąd 4 miesiące (po 3 powiadomienie + jeden na powrót).
6. Myślę, że powinno to się odbywać obligatoryjnie - mijają 3 miesiące i powiadomienie leci. Jakby co to nie ma obawy, ja to na pewno wyłapię.
Mam jeszcze problem czysto techniczny. Powstanie dział listy zamrożone, tylko jak będzie wyglądać jego wnętrze:
1. powstaną poddziały dla poszczególnych osób?
2. wątki się zmixuje w jeden wątek dla jednego postującego?
3. wrzuci się wątki luzem i będzie ich mnóstwo, a do tego będą się przeplatały?
Wg mnie wariant pierwszy byłby najlepszy, tylko jak to wygląda od strony technicznej?