emigrant
Unregistered
|
RE: I. Forumowe Nagrody Muzyczne - Mychy 2011 (organizacja)
Dlatego jestem za punktowaniem bo jeśli do zabawy przystapi niewiele osób to nie wyjdzie glosowanie ale o tym potem ...
żadne dogorywki nie wchodza w rachubę. Przeciez ma byc głosowanie tajne i od razu wyniki. W tym cały urok
|
|
08.03.2012 01:23 PM |
|
emigrant
Unregistered
|
Chciałbym poznać zdanie większej ilości forumowiczów co do zasad kolejnych etapów naszych nagród.
|
|
08.03.2012 01:37 PM |
|
pabloyd
Unregistered
|
(07.03.2012 08:53 PM)aaktt napisał(a): Pabloyd zasugerował by jeśli nie wykorzysta się wszystkich głosów, miały one większą wagę,
Nic takiego nie sugerowałem, ani nawet nie przyszło mi do głowy. Jeśli można na 5 max. głosować to żadna propozycja nie może dostać więcej niż od innych (w naszym przykładzie 5pkt).
(08.03.2012 01:05 PM)emigrant napisał(a): Ok najpierw jestem za tym by każdy przedstawił swoje propozycje a na temat dalszych etapów jeszcze sobie pogadamy
Może już jutro wystartujemy z propozycjami?
Ok. Ustal termin zgłaszania nomniacji.
(08.03.2012 01:18 PM)mike napisał(a): Wydaje mi się, że jak już każdy podeśle swoje nominacje to się wszystko okaże.
Wątpię, żeby udział brało 20 userów, chociaż byłoby super
Tak samo myślę.
(08.03.2012 01:23 PM)emigrant napisał(a): Dlatego jestem za punktowaniem bo jeśli do zabawy przystapi niewiele osób to nie wyjdzie glosowanie ale o tym potem ...
Zgadza się. Też jestem za punktowaniem, według zasad max 5 propozycji i punkty od 5 do 1.
|
|
08.03.2012 01:42 PM |
|
emigrant
Unregistered
|
Nie. Zgłaszamy tylko propozycje. Jaki jest sens aby każdy punktował swoje?
to niech każdy zrobi swoje własne Mychy i wyjdzie na to samo.
Jednego na pewno nie zmienię. Każdy na razie zgłosi od 1 do 3 propozycji w kategoriach - to etap bez punktowania.
Etap ostatni - tajny z ujawnieniem głosowania po ogłoszeniu nagród .Kwestia wybierania nominacji zostanie rozpatrzona po zgłoszeniu propozycji lub w ich trakcie
|
|
08.03.2012 02:02 PM |
|
emigrant
Unregistered
|
(08.03.2012 02:01 PM)aaktt napisał(a): emigrant napisał(a):boisz się że ktoś gorzej oceni Twoje typy?
boję się, że to niemiarodajna i niewłaściwa metoda głosowania w tym wypadku
NIE CHCĘ musieć głosować na coś czego nie znam lub nie lubię
i NIE CHCĘ żeby inni musieli głosować na coś czego nie znają lub nie lubią
ale Twój pomysł tez jest zły ponieważ kazdy by faworyzował swoje typy i dogrywek by nie było końca
Nie musisz głosować na coś czego nie znasz - po prostu omijasz to
Jutro rozpoczniemy zgłaszanie propozycji. Trzeba to rozpocząć, żeby wiedzieć jak się to potoczy dalej!!!!
|
|
08.03.2012 02:07 PM |
|
emigrant
Unregistered
|
A kto powiedział że musicie wybierac 5 na 5 z z nominacji?
Dajcie na luz. Ja to wszystko mam przemyślane.
Najpierw musza paść propozycje żeby wiedziec jak oceniac dalej
a może zabawa wcale nie wyjdzie?
Jeżeli każdy zaproponuje po 3 typy to musi głosowac na więcej niż 3. Jest zagrożenie że typowalibyście jedynie swoje a tak to zagłosujecie tez na innych.Pomyślcie sami. Mam wrażenie że myślicie tylko o swoich typach.
|
|
08.03.2012 02:44 PM |
|
emigrant
Unregistered
|
(08.03.2012 02:50 PM)Yacy napisał(a): emigrant napisał(a):5. Po ogłoszeniu nominacji żeby nie było żadnych remisów - punktowanie od 5 pkt do 1 pkt (głosowanie tajne)
nie wiem jak to można inaczej zrozumieć. "od do" to jest całość...
emigrant napisał(a):Jeżeli każdy zaproponuje po 3 typy to musi głosowac na więcej niż 3. Jest zagrożenie że typowalibyście jedynie swoje a tak to zagłosujecie tez na innych.Pomyślcie sami. Mam wrażenie że myślicie tylko o swoich typach.
czyli jeśli nie będę znał innych to muszę poznać czy mogę ominąć? bo to raczej się wyklucz... A o tym co ja myślę masz złe wrażenie...
ale ok. poczekam jak się sprawy rozwiną .
z pewnością będziemy mogli ominąc coś
przeciez i ja tak zrobię pewnie
musimy to wszystko wypróbowac ale najpierw propozycje
To co pisałem na poczatku to taki ogólny plan. Nie wiem czy 5 do 1 pkt czy 3-2-1
To będzie zależało od ilości propozycji
Byc moze jeszcze inaczej zagłosujemy.
Najważniejsze to wysłanie propozycji, później etap wyboru nominacji i etap wyboru zwycięzców
Będzie dobrze. Zaufajcie mi
|
|
08.03.2012 02:54 PM |
|
saferłel
Paweł
Liczba postów: 21 777
|
Ale mętlik, ale czuję już gdzie leży problem. Jedni nie chcą głosować na rzeczy nielubiane nieznane (chociaż to dziwne założenie, że tylko 3 płyty, te które dana osoba zgłosi, są warte głosu), a drudzy nie chcą, by każdy wspierał tylko swoich kandydatów. Myślę, że dużo poważniejszym problemem jest ten zarysowany przez Janka i trzeba jakoś go rozwiązać. W sumie równie dobrze może być tak, że ostatecznie żadna z nominacji nie spodoba się danej osobie i wtedy co? Nie będzie głosować w wielkim finale, tak? Na razie jestem bliżej wersji Janka. Pomyślę, jak wrócę do domu z Krk.
Call it performance, call it art/I call it disaster if the tapes don't start.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08.03.2012 04:42 PM przez saferłel.)
|
|
08.03.2012 04:39 PM |
|
emigrant
Unregistered
|
W końcu ktoś mnie rozumie. Typujemy tylko 3 typy bo w przeciwnym wypadku będzie tego za dużo (to i tak np. przy 10 głosujących może dać nawet 30 propozycji do danej kategorii - co jednak chyba się nie zdarzy? ).
To, jakie pozycje przejdą do nominacji powinno być uszanowane przez innych i liczę, ze mimo braku w nominacjach propozycji któregoś forumowicza nie zniechęci go do dalszego głosowania.
|
|
08.03.2012 04:46 PM |
|
emigrant
Unregistered
|
(08.03.2012 05:00 PM)thestranglers napisał(a): emigrant napisał(a):przy 10 głosujących może dać nawet 30 propozycji do danej kategorii - co jednak chyba się nie zdarzy?
A ja myślę że może tak się zdarzyć chociażby przy płycie roku.
dlatego konieczne jest punktowanie
przy małej ilości głosujących głosowanie może się rozłożyć w sposób nie dający się policzyć
Ja nie sieje propagandy tylko Ci, którzy ze mną dyskutują
Wymyśliłem konkurs, mam dla kogoś nagrodę i tyle
(08.03.2012 02:33 PM)thestranglers napisał(a): Powinieneś respektować głos ogółu.
Ok ale ze zdaniem każdego po trochu nie zaczniemy głosowania nigdy
Nagroda dla forumowicza tez opiera się o pewien ''mój plan'' głosowania by była jak najbardziej słusznie wybrana. Stąd ta cała tajność.
|
|
08.03.2012 05:13 PM |
|
emigrant
Unregistered
|
Buziaczki Tomekk
|
|
08.03.2012 05:20 PM |
|