piotreklp3
Stały bywalec

Liczba postów: 3 703
|
RE: Notowanie nr 1022 Piotrek TOP 30 (31.7.2026r.)
(04.08.2026 09:34 PM)ku3a napisał(a): przy okazji - kiedy był u Ciebie ostatni przypadek wejścia na listę bez poczekalni
Prawdopodobnie w 2021 roku w notowaniu 761 kiedy od razu bez rozbiegu pojawił się Organek i "Fotograf Brok". Pięć notowań wcześniej tak samo błyskawicznie pojawiło się "How Not to Drawn" Chvrches i Robert Smitha. Poczekalnię przeskoczyli też m.in. Stereophonics z "Graffiti on the Train" (2013), Pearl Jam z "Amongst the Waves" (2010) czy Happysad - "Długa droga w dół" i Blackfield - "End of the World" (2007 - oba utwory w jednym notowaniu). Z pewnością było więcej takich przypadków, zwłaszcza w początkach listy.
Układanie listy z kilkudniowym poślizgiem – co w ostatnich latach stało się niemal normą – nie sprzyja takim nagłym i spontanicznym ruchom.
(04.08.2026 09:37 PM)kajman napisał(a): Mam wrażenie, że przez jakiś czas nie było poczekalni.
Przez kilkanaście pierwszych notowań rzeczywiście jej nie było. Później, przez podobny okres, liczyła dziesięć utworów, by na wiele kolejnych lat urosnąć do dwudziestu. Na krótko zmniejszyłem jej rozmiar do dwunastu pozycji, a od kilku lat ponownie składa się z dziesięciu piosenek. Czasami nachodzi mnie pomysł, żeby wrócić do miejsc 41-50, ale często nie mam wystarczającej liczby utworów, żeby wypełnić kolejną dychę.
|
|
| 14.08.2026 08:55 PM |
|