Wątek zamknięty 
 
Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Serwer forum
rado
Unregistered

 
Post: #1
Serwer forum
Backup bazy danych forum odbywa się automatycznie około godziny 0:15 i trwa około 30-40 sekund w tym czasie proszę nie zatwierdzać wprowadzanych postów.

Dodatkowo wykonywane są archiwizacje całej zawartości serwera raz na tydzień.
07.04.2010 12:21 AM
Cytowanie selektywne
ku3a Offline
Administrator
*******

Liczba postów: 15,128
Dołączył: Jun 2007
Reputacja: 5
Post: #2
 
super!
- że to jest robione
- i że wiemy dokładnie co i kiedy.
07.04.2010 10:10 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Cytowanie selektywne
rado
Unregistered

 
Post: #3
 
W nocy wyłączyłem możliwość logowania i pisania postów. Wyłączenie było spowodowane aktualizacją bazy danych. Operacja wykonana była w późnych godzinach nocnych tj. pomiędzy 1:30 a 3:00
08.04.2010 03:28 AM
Cytowanie selektywne
rado
Unregistered

 
Post: #4
nie właściwy czas przy postach
Zgłaszaliście ze błędna jest godzina przy nie których postach, konserwacja baz danych nic nie dała. Prawdopodobnie wykonam przeinstalowanie skryptu forum w godzinach późno nocnych. O dokładnym terminie zostaniecie poinformowani.

Oczywiście nie będzie miało to wpływu na funkcjonalność forum, żadne wpisy nie zostaną utracone. Błędne daty które się wyświetlają nie powodują żadnych zakłóceń czy też błędów w bazie danych.
09.04.2010 12:58 PM
Cytowanie selektywne
Paweł Offline
Stały bywalec
*****

Liczba postów: 3,433
Dołączył: Jul 2007
Reputacja: 0
Post: #5
 
I nic się nie poprawiło. Wchodzę na dział ze swoją listą przed chwilą a tam, że zapostowałem listę wczoraj 23.01. Wszystko fajnie, tylko że ja listę robiłem w piątek o 23.01.
02.05.2010 09:05 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Cytowanie selektywne
rado
Unregistered

 
Post: #6
 
nie długo będzie nowa wersja oprogramowania zainstalowana, także wszystko wróci do normy
03.05.2010 07:30 AM
Cytowanie selektywne
Miszon Offline
Stały bywalec
*****

Liczba postów: 4,652
Dołączył: Aug 2008
Reputacja: 0
Post: #7
 
Już coś podobnego zdarzyło mi się tydzień temu. Dostałem maila:
Cytat:Witaj Miszon

Skrypt wykrył wielokrotną próbę błędnego logowania (3) na twoje
konto, na http://www.mycharts.pl
i zablokował je czasowo w celach bezpieczeństwa. Konto będzie z powrotem
aktywne Sob 12. Lut, 2011 16:40:08

Jeśli to nie Ty próbowałeś/aś się logować, skontaktuj się z
administratorem i poinformuj go o zdarzeniu.
Ani dziś o 16:40, ani około tydzień temu na pewno nie byłem na forum, ponieważ nawet nie byłem w necie, ponieważ nie byłem nawet na kompie.

Zatem - informuję zgodnie z mailem i proszę o sprawdzenie o co chodzi.

[Obrazek: jswidget.php?username=Miszon&num...gewidget=1]
12.02.2011 09:23 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Cytowanie selektywne
Tomekk Offline
Stały bywalec
*****

Liczba postów: 11,629
Dołączył: Aug 2008
Reputacja: 2
Post: #8
 
ja miałem wczoraj to samo.
nie wiem o co chodzi, ale nie logowałem się błędnie...
12.02.2011 10:03 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Cytowanie selektywne
AKT! Offline
jegomość
*****

Liczba postów: 18,624
Dołączył: May 2008
Reputacja: 8
Post: #9
 
Ja już pisałem adminowi, w ostatnich dniach też coś takiego do mnie przyszło...

— ——————
—— ——— ——————
————— ———————
————
— ————— — ——
———
12.02.2011 10:30 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Cytowanie selektywne
1981 Offline
Stały bywalec
*****

Liczba postów: 3,393
Dołączył: Jun 2007
Reputacja: 2
Post: #10
 
Ja też to dostałem (w czwartek) - wysłałem maila do admina, ale odpowiedzi jak dotad nie było...
13.02.2011 04:28 AM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Cytowanie selektywne
rado
Unregistered

 
Post: #11
 
Wiem o tym problemie, ale to ktoś z zewnątrz próbuje się dobrać do kont. Sam dostałem wiadomość ze ktoś dobierać się chce do mojego konta (profilu).
13.02.2011 10:20 PM
Cytowanie selektywne
ku3a Offline
Administrator
*******

Liczba postów: 15,128
Dołączył: Jun 2007
Reputacja: 5
Post: #12
 
i jak sprawa wygląda? teraz chyba druga fala idzie. ja tydzień temu też dostałem taką informację, ale już nie pisałem, bo kilka osób wcześniej zgłosiło. dzisiaj jednak dostałem to drugi raz...
19.02.2011 03:15 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Cytowanie selektywne
rado
Unregistered

 
Post: #13
 
Witajcie

Sprawa wygląda następująco odnośnie masowych rejestracji. Podajecie w postach linki z skąd można pobrać muzę lub posłuchać często są to linki do stron amerykańskich lub rosyjskich a co za tym idzie dajecie takim serwerom znać o forum. Fora z reguły się dobrze pozycjonują w sieci i są doskonałym nośnikiem linków do stron www przez co lepiej wyszukują je wyszukiwarki.
Proszę linki podawać sobie na PW to unikniemy nie potrzebnych rejestracji kont jak i prób wejścia na konta userów, Bo takie są też próby. I nie robią tego roboty tylko ludzie.
20.02.2011 02:55 AM
Cytowanie selektywne
Aro Offline
Stały bywalec
*****

Liczba postów: 3,647
Dołączył: Nov 2007
Reputacja: 0
Post: #14
 
No niestety dopadło i mnie , wczoraj po raz pierwszy ktoś próbował się dobrać do mojego konta, a dziś sytuacja się powtórzyła.
02.03.2011 09:10 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Cytowanie selektywne
ku3a Offline
Administrator
*******

Liczba postów: 15,128
Dołączył: Jun 2007
Reputacja: 5
Post: #15
 
ja już z 5 razy to miałem, dziś rano po raz kolejny.
02.03.2011 11:08 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Cytowanie selektywne
Tomekk Offline
Stały bywalec
*****

Liczba postów: 11,629
Dołączył: Aug 2008
Reputacja: 2
Post: #16
 
a ja to mam prawie co 2-3 dni :roll:
02.03.2011 04:17 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Cytowanie selektywne
pabloyd
Unregistered

 
Post: #17
 
Ja mam co jakiś czas, kilka info o blokadach w krótkim czasie, a potem przez jakiś czas spokój.
02.03.2011 04:21 PM
Cytowanie selektywne
rado
Unregistered

 
Post: #18
 
Na to nie mam wpływu, porostu ktoś próbuje się zalogować na kontach userów. Sam mialem kilka takich prób.
02.03.2011 07:37 PM
Cytowanie selektywne
Aro Offline
Stały bywalec
*****

Liczba postów: 3,647
Dołączył: Nov 2007
Reputacja: 0
Post: #19
 
Nie znam się szczerze mówiąc, ale czy w chwili obecnej żadne zabezpieczenia nie są w stanie sobie poradzić z tym problemem ? Icon_smile2
02.03.2011 09:42 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Cytowanie selektywne
kajman Offline
Stały bywalec
*****

Liczba postów: 14,326
Dołączył: Jun 2007
Reputacja: 11
Post: #20
 
Aro napisał(a):Nie znam się szczerze mówiąc, ale czy w chwili obecnej żadne zabezpieczenia nie są w stanie sobie poradzić z tym problemem ? Icon_smile2
Na zdrowy chłopski rozum to nie ma żadnych szans. Tylko zastanawiam po jaką cholerę ktoś to robi.
02.03.2011 10:00 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Cytowanie selektywne
Wątek zamknięty 


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Reklama w forum rado 86 15,607 26.01.2011 12:29 AM
Ostatni post: rado
  Propozycje Zmian w forum rado 143 16,856 11.07.2010 11:54 AM
Ostatni post: saferłel
  Forum przestaje istnieć tadzio3 59 10,045 07.04.2010 10:44 PM
Ostatni post: Yacy
  Forum awaryjne kajman 24 3,988 13.12.2009 12:47 AM
Ostatni post: furbul
  Już 38 list na forum Konrad 24 5,764 07.04.2008 09:41 PM
Ostatni post: Konrad

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości