Ankieta: Kt
Ankieta jest zamknięta.
mycharts.pl (podzia 64.52% 20 64.52%
35.48% 11 35.48%
Razem 31 głosów 100%
*) odpowiedź wybrana przez Ciebie [Wyniki ankiety]

Wątek zamknięty 
 
Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Co dalej w mycharts.pl? - ankieta
chris975 Offline
Stały bywalec
*****

Liczba postów: 3,084
Dołączył: Jun 2007
Reputacja: 1
Post: #41
 
Konrad napisał(a):Niestety ów Jacek to nie jest Jacek z forum lp3 tylko nasz kolega forumowy emigrant, który też ma na imię Jacek

To chyba tym lepiej, że jest to osoba bedąca aktywnym forumowiczem Icon_wink2

GŁOSUJ NA IMHO LISTĘ

[Obrazek: imho3odod7.jpg]
17.03.2010 11:59 PM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Cytowanie selektywne
Yacy Offline
Super Moderator
******

Liczba postów: 13,729
Dołączył: Jun 2007
Reputacja: 2
Facebook Last.fm
Post: #42
 
tylko co dalej z tym zainteresowaniem? Konrad może jakieś szczegóły? Bo czas nagli, a my jeszcze nie ruszyliśmy... Rozumiem, że Emigrant byłby Administratorem, że chce tego i potrafi?

[Obrazek: musicbar.php?username=Yacy&color=bla...nicode=yes]
18.03.2010 12:01 AM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Cytowanie selektywne
emigrant
Unregistered

 
Post: #43
 
To wygląda tak. Forumowy emigrant to Janek ( czyli ja) a Jacek to gość , który może udostepnić serwer na którym chodzi e-migrant.eu.
Rozmawialiśmy o mycharts ale nie wiedziałem, że on się tutaj uaktywnił. Wieczorkiem z nim pogadam i dam Wam znać co on o tym myśli i podam więcej szczegółów.
18.03.2010 03:12 PM
Cytowanie selektywne
Yacy Offline
Super Moderator
******

Liczba postów: 13,729
Dołączył: Jun 2007
Reputacja: 2
Facebook Last.fm
Post: #44
 
no to chociaż ciut jaśniej, bo coś mi nie pasowało Jacek/Janek Icon_wink2

[Obrazek: musicbar.php?username=Yacy&color=bla...nicode=yes]
18.03.2010 03:22 PM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Cytowanie selektywne
emigrant
Unregistered

 
Post: #45
 
Szczerze to mnie trochę wkurzył, że mi nic nie mówił (jedynie wspominał o takiej możliwości). Icon_evil
W każdym bądź razie, wiem, że jeżeli Jacek by udostępnił serwer to możecie być spokojni o miejsce dla Forum.
18.03.2010 03:28 PM
Cytowanie selektywne
drwycior Offline
Stały bywalec
*****

Liczba postów: 1,652
Dołączył: Aug 2007
Reputacja: 0
Post: #46
 
emigrant napisał(a):W każdym bądź razie, wiem, że jeżeli Jacek by udostępnił serwer to możecie być spokojni o miejsce dla Forum.

Ale opcja udostepnienia serwera bedzie tak czy tak.

Tu chodzi DODATKOWO o wykupienie domeny mycharts.pl

http://radio-orbit.pl/index.php/piekni-i-mlodzi
18.03.2010 05:25 PM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Cytowanie selektywne
kajman Offline
Stały bywalec
*****

Liczba postów: 15,609
Dołączył: Jun 2007
Reputacja: 11
Post: #47
 
drwycior napisał(a):Ale opcja udostepnienia serwera bedzie tak czy tak.
Tu chodzi DODATKOWO o wykupienie domeny mycharts.pl
To mam takie pytanie zarówno do Ciebie, jak i do emigranta (i Jego kolegi). Czy jeżeli wykupimy domenę, to możemy się załapać na serwer ze starą nazwą. Bo teraz nie wiem np., czy możemy u Ciebie na serwerze istnieć jako mycharts.pl po wykupieniu domeny.
18.03.2010 05:58 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Cytowanie selektywne
emigrant
Unregistered

 
Post: #48
 
Ja napiszę więcej wieczorem na ten temat jakby to z tej strony wyglądało.
18.03.2010 06:08 PM
Cytowanie selektywne
drwycior Offline
Stały bywalec
*****

Liczba postów: 1,652
Dołączył: Aug 2007
Reputacja: 0
Post: #49
 
kajman napisał(a):
drwycior napisał(a):Ale opcja udostepnienia serwera bedzie tak czy tak.
Tu chodzi DODATKOWO o wykupienie domeny mycharts.pl
To mam takie pytanie zarówno do Ciebie, jak i do emigranta (i Jego kolegi). Czy jeżeli wykupimy domenę, to możemy się załapać na serwer ze starą nazwą. Bo teraz nie wiem np., czy możemy u Ciebie na serwerze istnieć jako mycharts.pl po wykupieniu domeny.

U mnie to mialoby sens gdybym ja mial serwer w Polsce. Ja nie mam serwera w Polsce - i wtedy polska domena na zagranicznym serwerze kosztuje 3 razy wiecej niz gdyby byla na polskim serwerze (w polskiej firmie hostingowej mowiac inaczej).

Wiec dlatego to odpada. I dlatego zaproponowalem subdomene za ktora nieplace.

Ale jesli kolega emigranta placi za wszystko to nie ma problemu Icon_wink.

http://radio-orbit.pl/index.php/piekni-i-mlodzi
18.03.2010 07:38 PM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Cytowanie selektywne
saferłel Offline
Paweł
*****

Liczba postów: 21,786
Dołączył: Jun 2007
Reputacja: 8
Post: #50
 
Przecież ustaliliśmy, że składamy się razem. Zresztą tak zdecydowaliśmy i nie ma odwrotu. Kolega Janka powinien wiedzieć jakie jest nasze stanowisko. Lepiej wszystko sobie wyjaśnić niż miałby się potem gość zbyt wcześnie zniechęcić wskutek niedomówień.

Call it performance, call it art/I call it disaster if the tapes don't start.
18.03.2010 08:39 PM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Cytowanie selektywne
AKT! Offline
jegomość
*****

Liczba postów: 19,102
Dołączył: May 2008
Reputacja: 8
Post: #51
 
A zdążymy? Ktoś powinien wziąć sprawy w swoje ręce i jakoś to zorganizować.
Pierwsza rzecz - czy jest możliwość pozostania na obecnym serwerze? Tzn. użytkownicy płacą i ewentualnie zmienia się osoba, na którą podpisuje się umowę, ale tak było najprościej bez żadnego przenoszenia i kombinowania.

— ——————
—— ——— ——————
————— ———————
————
— ————— — ——
———
18.03.2010 08:50 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Cytowanie selektywne
saferłel Offline
Paweł
*****

Liczba postów: 21,786
Dołączył: Jun 2007
Reputacja: 8
Post: #52
 
Dzisiaj emigrant da znać, co tam ustalił z kolegą. Od tego wiele zależy.
Podejrzewam, że tam serwer też może być za granicą, ale czy to problem? Skoro mielibyśmy miejsce, a nawet trzeba byłoby pokryć koszty tej 3-krotnie droższej domeny, to i tak koszty są podobne. Adres z końcówką ''pl'' kosztuje około 100 zł. Pomnożymy to przez trzy i nadal wychodzi te 300 zł.

Call it performance, call it art/I call it disaster if the tapes don't start.
18.03.2010 08:54 PM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Cytowanie selektywne
emigrant
Unregistered

 
Post: #53
 
Ok. Jacek zobowiazął się do wykupienia domeny jak też do udostępnienia serwera. Oczywiście serwer jest Polski.

W tej chwili czeka na decyzje Konrada.
18.03.2010 09:29 PM
Cytowanie selektywne
saferłel Offline
Paweł
*****

Liczba postów: 21,786
Dołączył: Jun 2007
Reputacja: 8
Post: #54
 
Icon_biggrin3

A czy twój kolega zechce nas odwiedzić?

Call it performance, call it art/I call it disaster if the tapes don't start.
18.03.2010 09:30 PM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Cytowanie selektywne
emigrant
Unregistered

 
Post: #55
 
Próbował się rejestrować kilka dni temu ale nie dostał jeszcze zatwierdzenia rejestracji.
W sumie nie siedzi w naszych tematach i nie jest użytkownikiem for muzycznych typu lp'3. Po prostu jest w stanie udostępnić serwer i wykupić domenę bez krzywd dla zainteresowanych stron.
Napisał do Konrada i czeka na odpowiedź.
18.03.2010 09:36 PM
Cytowanie selektywne
ku3a Offline
Administrator
*******

Liczba postów: 15,373
Dołączył: Jun 2007
Reputacja: 5
Post: #56
 
i tak nie ma kto tym administrować, więc ja w dalszym ciągu jestem za drugą opcją.
poza tym moim zdaniem lepiej jak tym by się zajmował ktoś z nas, niż kolega kogoś z nas. po prostu jedno ogniwo mniej.
18.03.2010 09:46 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Cytowanie selektywne
emigrant
Unregistered

 
Post: #57
 
Decyzja należy do ogółu.
18.03.2010 09:47 PM
Cytowanie selektywne
saferłel Offline
Paweł
*****

Liczba postów: 21,786
Dołączył: Jun 2007
Reputacja: 8
Post: #58
 
Ja odebrałem to tak, że ten kolega zajmie się wszystkimi kwestiami technicznymi. Będzie na czas załatwiał wszystkie formalności związane z opłatami, zajmie się pilnowaniem forum i zareaguje jak ''złapie'' nas jakiś wirus albo coś padnie. To samo z back upem.
A w sumie tego nie wiemy....tak, najlepiej niech napisze (odkąd na mycharts.pl czeka się tak długo na aktywację konta, jest w ogóle coś takiego?) i przedstawi swoje stanowisko, chociażby za pomocą Konrada, jeśli nie może wejść na forum.

I jeszcze jedno. Nie rozumiem, co w tym momencie zmieniłaby opcja druga. Drwycior napisał, że adminem i tak by nie mógł zostać. A przecież teraz chodzi nam już tylko o to.

Call it performance, call it art/I call it disaster if the tapes don't start.
18.03.2010 10:27 PM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Cytowanie selektywne
emigrant
Unregistered

 
Post: #59
 
Jest jakiś problem. Zarejestrował się, dostał klucz aaktywacyjny po czym wchodząc na forum i wpisując hasło i nick system każe mu znów pobrac klucz aktywacyjny i nie może wejść.

( Jeżeli chodzi o nowy serwer) Archiwizacja na serwerze robi się automatycznie co 24 godziny. Kontakt z nim jest własciwie również możliwy non stop a już z pewnością w godzinach wieczornych.

Niewiem co z ta rejestracją się dzieje bo by z Wami popisał.
18.03.2010 10:41 PM
Cytowanie selektywne
ku3a Offline
Administrator
*******

Liczba postów: 15,373
Dołączył: Jun 2007
Reputacja: 5
Post: #60
 
saferłel napisał(a):Drwycior napisał, że adminem i tak by nie mógł zostać. A przecież teraz chodzi nam już tylko o to.
ale tak jak napisałem wcześniej rozumiem, że chodzi o administrowanie zawartością, czyli takie rzeczy które mniej więcej (plus jeszcze jakieś ew. szczegóły) robi teraz Yacy. bo pozostałe kwestie byłyby i tak równolegle robione przy forum Radia Orbit i tutaj tylko powielane (instalacja nowej wersji itp.).
18.03.2010 11:13 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Cytowanie selektywne
Wątek zamknięty 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości